Jed jménem pečivo – RAWmarket.cz
  • Jed jménem pečivo

    Náš seriál se zabývá podrobnějším popisem týkajícím se přechodu ve stravování na čistě vitariánský směr. Jedná se o speciálně upravený jídelníček, který je podle mnoha vědeckých i lékařských kapacit jedinou možností, jak si udržet svůj organismus relativně čistý bez civilizačních chorob, což vede k nárůstu celkové odolnosti a prodloužení věku.

    vynechte mouku z vašeho jídelníčku

    V posledních dílech o mléce a o rafinovaném cukru se zaměřujeme na na závadnost jednotlivých bílých jedů v našem jídelníčku. Pochopení škodlivosti konzumace těchto potravin je důležitou součástí celého přechodu. V tomto díle si vysvětlíme, proč je pečivo a bílá mouka naprosto zbytečnou ingrediencí v běžném stravování a navíc i velkou překážkou na cestě k zářícímu zdraví.

    Odstraňte všechny výrobky z bílé mouky

    Na malou chvíli se pozastavte nad celkem zajímavou myšlenkou, kdy se přes noc ze všech koutů světa vytratí vše, co je vyrobené z bílé mouky. Dokážete si představit ten chaos ve stravování, který by na celé planetě zavládl. Jen málo kdo si umí vylíčit nedozírné následky tohoto scénáře a přece se bavíme o škodlivé potravině, která každý den usmrcuje celou řadu živých buněk v našem těle a přetváří je v mrtvé, nefunkční a nepotřebné.

    Mouka je potravinou výrazně zahleňující lidský organismus a navíc obsahuje obilné proteiny. Lepek je jednou z nejvíce škodlivějších látek, s kterou může lidské tělo přijít do styku. Pokud se na problematiku lepku podíváme z trochu bližší perspektivy, ihned odhalíme, že právě tato látka je trávena již v tenkém střevě, kde se z tohoto důvodu uvolňuje zonulin. Ten stojí za rozlepováním cementových spojů ve střevních klcích. Z těchto příčin dochází k větší propustnosti střevních stěn, čímž se do krevního oběhu dostávají vysoko hmotnostní molekuly lepku. Ten následně v cévním řečišti k sobě váže cholesterol a vytváří tak nepříznivé usazeniny, které vedou k mrtvici a dalším srdečním onemocněním.

    Chléb jak známe dnes je opravdu škodlivý

    Pokud stále věříte reklamám a považujete rohlíky nebo snad bílý konzumní chléb za zdravou potravinu, raději od tohoto názoru či smýšlení rychle opusťte. Připomeňme si, že ještě do poloviny 19. století se mlelo celé zrno, čímž si mouka uchovávala alespoň určité množství životně důležitých látek. Pšeniční průmysl, který získával za pomocí válců co nejjemnější strukturu bílé mouky započal roku 1880 v Minnesotě. Každým nově příchozím rokem se mouka stávala více denaturovanější až dospěla do fáze absolutní nevyužitelnosti z dnešní moderní doby.

    Lepek, škrob , uhry a rakovina

    Na lepek nedají dopustit samotní pekaři, v lidském těle však dokáže napáchat jen nevratné škody. Kromě toho nesmíme zapomenout na výrazně škodlivý škrob, který se nedokáže rozpustit ani ve vodě, alkoholu nebo éteru. Právě z těchto důvodů se pečivo podíly na výrazném ucpávání krevního řečiště s neblahým účinkem na funkci jater, čímž tvrdnou. Škrob mimo jiné zanáší i žlučník kaménky a ledviny pískem.

    Tělo se v honbě za udržením rovnováhy uchyluje k vytváření usazenin, hemeroidů, uhrů a v konečné fázi i nádorů. Rovněž si musíme uvědomit, že celá řada pekařských výrobků navíc obsahuje i cukry, kvasnice, sůl a konzervanty. Na výrobcích z bílé mouky nenaleznete nic prospěšného. Odpoutejte se od pravidelné konzumace bílé mouky a pečiva z ní vyrobené a během několika týdnů za současného dodržení zásad Vitariánského stravování pocítíte na svém těle a psychice obrovské změny k lepšímu.

    Mouku naše tělo nepotřebuje

    Pokud stále přemýšlíte, jaký jed ze svého jídelníčku odstraníte jako první, určitě se rozhodněte pro mouku, která lidskému tělu nepřináší kromě pozvolného chátrání vůbec nic užitečného. Mouka je příčinou celé řady nepříjemných a vleklých nemocí s degenerativními účinky na celé tělo. Každý rozumný člověk se této látce raději vyhne. Možná souhlasíte a dost možná bílou mouku z jídelníčku vyřadíte, čím jí však nahradit? S mouku se vytratí i obrovské množství potravin. Nahraďte jí namáčenou pohankou nebo jáhlami – tedy pokud je to nevyhnutelné – lépe je se na tyto potraviny vůbec nezaměřovat. Raději si udělejte RAW dýňovou polévku 🙂

    Nenechte si ujít další díly seriálu o přechodu na RAW stravu.

    Mladý pisatel a zároveň příznivce alternativního způsobu stravování zvaného vitariánství/veganství. Každá nemoc či dlouhodobé potíže mají své řešení možná blíže, než si mnozí uvědomujeme.

    Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *