Rafinovaný cukr – látka, která rafinovaně ničí naše těla – RAWmarket.cz
  • Rafinovaný cukr – látka, která rafinovaně ničí naše těla

    Po kratší odmlce se vracíme k seriálu u přechodu na zdravou, ideálně živou stravu. V minulém díle jsme se podrobněji podívali na závadnost mlékárenského průmyslu a jejich několika generační snahy podporovat konzumaci výrobků, o jejichž prospěchu by se dalo vážně polemizovat. V tom dnešním se podíváme na vliv rafinovaného cukru na naše tělo.

    Kostkový rafinovaný cukr

    Předem chci upozornit, že není mou snahou očerňovat jednotlivé potraviny nebo snad přímo výrobce, ale hlavním cílem je poskytnout odvrácený pohled na běžné stravování, které velkou vahou přispívá k tvorbě civilizačních onemocnění. Zároveň chci pomoci všem, kteří v přechodu na raw stravu hledají podpůrné informace potvrzující vše, co se o tomto životním směru prozatím dozvěděli. Jakékoliv prohřešky proti přírodě jsou vždy po právu potrestány, je opravdu na každém, jestli tento směr chce pouze vyzkoušet, nebo ho natrvalo vsadit do svého života. Při přechodu je nutné se zbavit celé řady návyků na běžné potraviny, mezi které patří i pojídání cukru.

    Rafinovaný cukr je výdobytek moderní doby, bez kterého se naši předkové hravě obešli

    Ze všeobecného hlediska platí, že člověk se bez cukru neobejde a doslova jej potřebuje k zachování k životně důležitých funkcí a lidských pochodů. Nejedná se však o cukr rafinovaný, který nebyl přírodou vůbec vytvořen. Tato látka se na našich talířích z historického hlediska objevila prakticky nedávno. Pokud by byl rafinovaný cukr pro člověka opravdu tak nesmírně důležitý, jak bychom si vysvětlili fungování našich předků před objevem této látky.

    Naši předci se dokázali spokojit s cukrem ovocným, který je pro lidské tělo tím nejlepším. V čisté formě přímo z utrženého stromu se stává prakticky nenahraditelnou formou pohonné látky. V dnešním světě jsme však svědky přidáváním rafinovaného cukru do drtivé většiny klasických potravin od slazených nápojů, piva, mléčných výrobků až po sladkosti nebo dresingy. V minulosti se kromě ovocného cukru hojně využívala i zásobárna včelího produktu v podobě medu, kterým se přislazovaly pokrmy a vyráběly sladkosti.

    Nepřirozenost vede k nemocem

    Zvířata se musí k cukru dostávat pracněji, pouze člověk dokázala přelstít tradiční zákony a započal výrobní éru bílého „jedu“ jak na běžících pásech. Tyto důvody vedou ke každodennímu navyšování kalorií nad únosnou mez. Ze statistického hlediska prestižního magazínu Nature.com vzešlo najevo, že lidé překračují kalorickou potřebu denně o 500 kalorií navíc a to pouze z nadměrné konzumace cukru. Pokud se podíváme na spotřebu cukru za posledních 50 let, tak se výrazně zvýšila, což je přímo alarmující. Cukr je hlavním viníkem stojícím za celosvětovým problémem s obezitou a navíc škodí i našemu zdraví.

    Spotřeba cukru za 50 let

    Nárůst spotřeby cukru za 50 let. Zdroj ČT, přebráno z webu lehcinezjstecekali.cz

    Rafinovaný cukr má zásadní vliv na:

    • onemocnění rakovinou
    • srdeční komplikace
    • onemocnění jater
    • rozvoj depresí
    • na tvorbu plísní
    • překyselení organismu
    • demineralizaci organismu
    • zubní kazy, impotenci, bolest hlavy
    • zapomnětlivost, zácpu, únavu
    • duševní choroby a sebevraždy
    • podporuje rozvoj všech nemocí

    Již několik vědců a celosvětově uznávaných lékařů, mezi které patří například Dr. Quigley nebo R. Morse varovalo před dlouhodobou konzumaci cukrů, což na lidské tělo působí stejně jako omamné jedy. Doporučím knihu Zázračná detoxikace. Mnoho lidí se mylně domnívá, že cukr tolik nekonzumuje a když, tak jen velmi střídmě. Po pravdě řečeno je v dnešní době velmi těžké nalézt konzervované potraviny, kde by rafinovaný cukr nebyl obsažen. Cukr tělo okrádá o vápník a životně důležitý hořčík, jsou to dvě nezbytně nutné substance pro zachování spokojeného zdraví. Poté je musíme například doplňovat pomocí sezamového semínka a máku.

    Kruhy pod očima

    Pokud se zvýšená konzumace cukru začala podepisovat na vašich játrech, určitě se vám kolem očí začnou vytvářet tmavé kruhy. Je to první známka nedostatečnosti boje s touto látkou. Játra v lidském těle fungují jako filtr v akváriu, každý akvarista vám určitě poví, že pokud se filtr zaneřádí, rybičky pojdou. Přechod na syrovou stravu dokáže vaše tělo normalizovat a opětovně posadit do toho správného vlaku. Existují i svědectví z celého světa, že po několika dnech na syrové stravě si těžcí cukrovkáři přestali píchat inzulínové injekce. Podívat se na důkaz můžete například v 7 filmech o RAW stravě.

    V dalším díle se podíváme na hlavní důvody, proč se po přechodu na živou stravu musíte oprostit od konzumace denaturovaného pečiva a bílé mouk jako takové. Jen pochopení závadnosti a škodlivosti těchto potravin povede k hlubšímu přesvědčení, že váš přechod je podložen naprosto logickým úmyslem.

    Nenechte si ujít další díly seriálu o přechodu na RAW stravu.

    Mladý pisatel a zároveň příznivce alternativního způsobu stravování zvaného vitariánství/veganství. Každá nemoc či dlouhodobé potíže mají své řešení možná blíže, než si mnozí uvědomujeme.

    Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *