Rady – RAWmarket.cz

RAW příběhy

Živá strava dokáže pomoci. Hledáte příběhy o RAW? Inpirujte se zkušenostmi jiných.

RAW recepty

Podívejte se na naše RAW recepty, aby vaše strava vypadala zajímavěji než na obrázku.

RAW rady

Nevíte si s něčím rady? Podívejte se do našich rad pro začátečníky i pokročilé.

Nejnovější články z kategorie Rady

  • Poklad jménem ostružiny

    Jako růže mezi trním, jsou i lahodné plody ostružin ukryty mezi šlahouny plnými ostrých drápků. Když je ale překonáte, získáte šťavnatou odměnu, plnou zdraví prospěšných látek. Pár slov k biologii druhu Ostružiník křovitý (Rubus fruticosus L.) je rozložitý keř z čeledi růžovitých, který nejčastěji najdete na okraji lesů, na pasekách a jiných slunných, ale vlhčích místech. Kvete…

  • 3 způsoby, jak uchovat jahody v RAW kvalitě po celý rok

    K začátku léta neodmyslitelně patří jahody. Sladké červené plody zahradních odrůd nebo malé, ale nádherně voňavé lesní jahody dokážou člověku velmi rychle zlepšit náladu. Krom toho, že jsou opravdu chutné, jsou také plné velmi prospěšných látek.   Jahodník jako takový netřeba příliš představovat, protože tuhle vytrvalou bylinu z čeledi růžovité (Rosaceae) pozná snad každý. V…

  • Potraviny s vysokým obsahem hořčíku

    Hořčík v potravinách

    Potraviny bohaté na hořčík jsou nezbytné pro naše zdraví. Hořčík (magnesium) je součástí více než 300 biochemických procesů v našem těle. Jeho dostatek je důležitější, než si myslíme. Například v USA trpí více než 80 % lidí nedostatkem hořčíku a pravděpodobně na to asi ani nepřijdou. V ČR to bude velmi podobné procento. Naše tělo…

  • je vhodná sůl pro naše tělo?

    Je opravdu pro naše tělo sůl nad zlato?

    Přechod na živou stravu sebou přináší radikální změnu v podobě celkového postoje ke stravování. Právě z těchto důvodů se vám snažím objasnit, proč se vůbec o tento alternativní způsob stolování zajímat. Potravinářský průmysl si za posledních 100 let prošel neuvěřitelnou proměnou, na kterou nebyla společnost nikdy připravená. Drtivá většina potravin je chemicky ošetřena, dochucena, zakonzervována….

  • vynechte mouku z vašeho jídelníčku

    Jed jménem pečivo

    Náš seriál se zabývá podrobnějším popisem týkajícím se přechodu ve stravování na čistě vitariánský směr. Jedná se o speciálně upravený jídelníček, který je podle mnoha vědeckých i lékařských kapacit jedinou možností, jak si udržet svůj organismus relativně čistý bez civilizačních chorob, což vede k nárůstu celkové odolnosti a prodloužení věku. V posledních dílech o mléce…